Vi har alle sammen gjort det, før eller siden har vi købt noget det brugte marked. Det ligger hos mange danskere som en fast tradition at tage på loppemarked, eller at handle på DBA når man står og mangler noget.

Loppemarked-sommerbrugthandel

 

At handle brugte genstande gør at vi kan få lige det vi mangler, og ofte kan man prutte lidt om prisen på den vare du gerne vil have. Faktisk sætter flere deres ting til salg dyrere end de egentlig gerne vil have for det. Dette gør at du kan spare nogle penge, så hvis du er på udkig efter brugte varer, så husk for gudsskyld altid lige at prutte lidt om prisen.

Men nu vi er ved at tale om at købe brugte ting og sager, uanset om det er på loppemarked, eller på den blå avis du handler, så er der alligevel nogle ting du bør overveje når du er i gang med at handle.

Loppemarked

Vi har talt med en advokat fra Esbjerg, som har rådført os lidt, da vi gerne ville give Jer nogle råd til når i handler brugt. Man bør nemlig overveje om der er nogen form for retur ret på de varer man enten sælger eller køber, da det ellers kan ende med en sag man ikke ønsker.

Hvis du er sælgeren, så er det vigtigt, at du på “salgs” papirerne skriver “købt og beset” eller “Købt som set”, altså er det vigtigt det står ret tydeligt at varen er købt og betalt som den stod på stedet, altså kan køber ikke komme og kræve noget fra eventuelle mangler på produktet, da kunden har accepteret eventuelle fejl.

Ligeledes er det vigtigt at køber også ved hvad han foretager sig, fordi ellers kan sælger blot sige at du har accepteret købet uden videre, altså bør du tjekke alt der minder om fejl og mangler allerede inden du tager produktet, samt betaler for det!

Vi håber at i med disse små fifs kan blive klar til at handle på sommerens loppemarkeder, og hvis i har spørgsmål, så kan i altid kontakte en advokat og få noget juridisk hjælp.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *